Napotkałem ostatnio problem odnośnie podłączenia wzmacniacza a konkretnie przeciągnięcia kabla do wnętrza auta. W goglach różnie piszą przez co całkiem już zgłupiałem. Podobno są 3 możliwości
1) Przez komputer, jest tam dużo miejsca żeby kabel puścić. Ktoś inny z kolei napisał że może zostać zakłócona praca komputera
2) Razem z linką otwierania maski - ale podobno wtedy leje się woda do wnętrza
3) Przez rurki od klimy - ale wtedy dziurawimy gumę uszczelniającą.
Do tej pory myślałem aby puścić przewody przez skrzynkę od kompa, ale teraz już zacząłem mieć stracha że coś się z kompem stanie. Podobno koledzy z niemieckiego klubu VW chwalą to rozwiązanie, ale nie ukrywam że mam pewne obawy.
nie superb, a octavia, ja mam pociagniete konwencjonalnie, po stronie kierowcy znalazlem w przegrodzie (gorna czesc kolo silnika wycieraczek) zaslepke gumowa ktora juz cos wchodzi do auta i obok tamtego kabla puscilem. Dalej pod kolumna kierownicy, jakby za bezpiecznikami i pomiedzy tymi wszystkimi wiazkami, dalej progiem do bagaznika pod podloge. Nie wiem o co biega z tym komputerem, u mnie nic sie nie dzieje dziwnego i wlasciwie pierwszy raz slysze.
Komentarz